Over ons
Als specialist in de Lean Six Sigma methodiek, geef ik training en coach ik professionals die verbeterprojecten leiden. Daarnaast geef ik advies bij veranderprogramma’s gericht op het creëren van een cultuur van continu verbeteren.
Sinds 7 jaar werk ik voor de The Lean Six Sigma Company (TLSSC) en krijg alle steun en ruimte om mijzelf te blijven verbeteren. Zo was er ook ruimte om te gaan experimenteren met zakelijk tekenen.
Ik ben geen kunstenaar die ieder detail natuurgetrouw kan natekenen, daarom ging ik op zoek naar een eenvoudige manier van tekenen. Ik ontdekte dat je met simpele vormen, hele krachtige symbolen kan tekenen. Dit gaf mij zoveel plezier , dat ik bewust mijn creatieve talent verder ben gaan ontwikkelen. Sindsdien heb ik mijn stiften altijd bij mij. Ieder gesprek geef ik kleur met visuele communicatie. Het brengt plezier, mensen reageren altijd positief en de inhoudelijke dialoog verloopt effectiever.
Hieronder vertel ik meer over:
- Het begin van de Squiggle Academy.
- Wie ik ben.
- Wat ik bedoel met een gesprek kleuren.
Squiggle Academy
1. Herkenning
Mijn enthousiasme en de kracht van visuele communicatie werden opgemerkt door collega’s en klanten. Ik hoorde vaak “dat zou ik ook wel willen, maar ik kan niet tekenen”.
Hierin herkende ik mijzelf en de twijfel die ik had: ik wil het wel, maar kan het niet. Dit heeft mij aangezet om een methode te ontwikkelen waarmee iedereen zakelijk kan tekenen.
2. Mijn motto
Squiggle geeft kleur aan jouw gesprek.
3. Waarom kies je voor Squiggle?
Squiggle is een begrip en de Academy een logische keuze, omdat:
1. Iedereen na de training enthousiast is en vertrouwen heeft in zijn of haar eigen kunnen.
2. Onze training versnelt op speelse wijze de ontwikkeling van leiderschapsgedrag en verbeterd samenwerking.
3. Squigglers delen hun ervaring, zodat leren en inspireren na de training doorgaat.
Aldo Salomons
Mijn naam is Aldo Salomons. Getrouwd met Lauren. Wij hebben samen een dochter en zoon en ik wandel graag met onze hond Sam.
De eerste 15 jaar van mijn carrière, heb ik verschillende management- en directiefuncties vervuld in de klantcontactwereld. Ik leerde motiveren, training geven, coachen en leidinggeven. Dit deed ik met overtuigingskracht, aanstekelijk enthousiasme en door heel hard te werken. Het effect was zichtbaar in resultaten, maar bleef afhankelijk van de hoeveelheid energie die ik erin stopte. Op zoek naar een manier om dit anders te doen, kwam ik in aanraking met de Lean Six Sigma methodiek en de principes van continu verbeteren.
Continu verbeteren vond ik zo fascinerend, dat ik twee jaar later besloot het roer om te gooien. Ik volgde de Black Belt opleiding bij The Lean Six Sigma Company (TLSSC) en voor TLSSC werken. Ik leid grote verbeterprojecten en coach professionals en managers. Samen met opdrachtgevers zoek ik dagelijks naar de beste manier om van continu verbeteren een blijvende cultuur te maken.
Ondanks dat ik een ervaren change consultant en enthousiast verhalenverteller ben, merkte ik dat de vonk niet altijd overslaat of de gehoopte reactie uitblijft. Presentaties of werksessies verlopen daardoor soms moeizaam. Op zoek naar een andere manier van communiceren, ontdekte ik de kracht van en mijn passie voor zakelijk tekenen. Het plezier en de enthousiaste reacties die ik ontving, stimuleerde mij om de Squiggle Academy op te zetten.
Wanneer krijgt een gesprek kleur?
Een gesprek krijgt kleur als er een iedereen het gevoel heeft dat er een betekenisvolle dialoog gevoerd wordt. Deze gaat over het vaststellen van de feitelijke situatie, maar ook over de emotionele betekenis die aan de situatie en te nemen beslissing gegeven wordt. Enthousiasme, geloof in noodzaak en juistheid van vervolgacties, maar ook gevoelens van twijfel of weerstand worden gedeeld. Dit biedt ruimte om naar een gemeenschappelijke betekenis te zoeken waarmee gedragen besluiten genomen kunnen worden.
Met visuele communicatie ontstaat makkelijker een sfeer van samenwerking en dialoog: tekst en symbolen activeren zowel de rationele als emotionele denkpatronen. De spreker laat de bedoeling, de rationele gedachtegang en emotionele betekenis die hij eraan geeft zien. Dit nodigt uit om zowel rationele- als emotionele reacties te bespreken. Het opent de weg om tot een gemeenschappelijke betekenis en gedragen vervolgafspraken te komen.